NUCh NVCh Jeanne D'Arc To Winterbourne Du Kreizker

Juli er en leverbrun tispe født 2. juni 2014 i Frankrike hos Kennel Elevage Du Kreizker v/Frederique Petit. Hun kommer fra et kull med flere kullsøsken som er Liver-roan farget. 

Etter at jeg mistet Flashie var jeg uten hund og det var heller ikke noe i sikte før tidligst til sommeren 2015. Jeg ble kjempeglad sa det tikket inn en melding fra Maria om jeg ville bli deleier i franske Juli. For en nyhet, der jeg satt og så på en lydighetskonkurranse UTEN egen hund...  Jeg skulle uansett møte Maria om fredagen på Lillestrøm og Dogs4All, og fra den dagen labbet lille Juli inn i mitt liv 5,5mnd gammel. Fra sommer 2017 ble Juli 100% min.

Juli er utrolig trygg på seg selv. Hele verden er til for henne. I tillegg er hun veldig glad i folk og hunder, med et spesielt hjerte for barn. Hun er nysgjerrig på det meste, og stikker snuten borti det meste hun lurer på hva er. Hun har et veldig godt hundespråk. Går godt sammen med alle og vurderer hunder vi møter om det er verd å hilse på. Noen hunder går hun konsekvent utenom og det synes jeg er et klokt valg.

Det var litt av en overgang å gå fra en hund som alltid var like ved meg og som kom når jeg ropte, til en som syntes alt mulig annet var spennende. Vi har brukt mye tid på lek for å knytte det viktige samholdet mellom henne og meg.

Klikker trening er noe som ligger for henne. Hun liker å tenke selv, og blir heller distrahert av for mye hjelp fra meg. I starten brukte jeg lang tid til å få kontakt med henne ute og har trent masse RO. Ikke akurat det som er min favoritt trening, men for Juli var det veldig viktig. Nå har hun blitt en herlig hund som har både "av og på" knapp. Hun har sine bestemte meninger innimellom. Og er nok mer førervar enn det jeg er klar over. Så om hun mislykkes, må jeg heller oftere se inn hos meg selv på hva jeg gjorde.

Hun apporterer ganske lett og med fint tempo. Apportering av døde kalde fugler er ikke favoritten hennes, men hun utfører det.  Vi skal jobbe med enda fastere grep ved innkomst, og jeg må være nøye med å ikke slurve med belønningen.

Hun tar ting ganske lett, men i starten ute ble hun fort distrahert. Og vi har brukt MYE tid på kontakttrening, og det skal vi fortsette med.

Å bruke nesen sin liker hun godt, så spor, feltsøk og smeller/nosework er noe hun liker veldig godt.

Så tenker vi litt på om vi skal prøve oss i rallylydighet.

Juli er en ganske annerledes hund å trene. Hun er til tider sta og ukonsentrert, men også veldig myk. Hun har trengt mye tid slik at både hun og jeg har kunnet vokse oss sammen på treninger. Mye godt grunnlag er lagt. Hun er kjapp som lynet, så her gjelder det å henge med. Inniblant er hun et riktig troll, men i neste øyeblikk den mest sjamerende lille jenta. Hun blir kjempeglad når hun oppdager hun har lært noe nytt, som feks. apportering av pinner i bruksspor. Jeg holdt igjen lina ved første pinne og sa apport. " Ååå er det det jeg skal gjøre?? Juli plukket pinnen opp, tok to byks tilbake til meg  og snur 180gr i lufta og ender sittende i fanget mitt med pinnen i munnen." Det er en ganske god beskrivelse av hvordan hun er.. Og da må jeg jo bare bli glad :-)

Flashie sine venner har tatt vel i mot Juli, så hun har flere meget gode og trygge hunder rundt seg, som vi tilbringer tid i skogen sammen med.

Hun er i farta i skogen og har en impnerende fysikk. Lett som en fjær i all slags terreng og glad og fornøyd når turen er slutt. Dvs. hun kunne nok tenkt seg at vi kunne være i skogen hele dagene. Ute er hun super aktiv som en vanlig ung field spaniel, men inne er hun en rolig kosehund som synes det er topp å krype opp i et fang.

Siden hun er så aktiv tar jeg henne med til skogen hvor hun får løpe fritt og på ulendt, mykt terreng. Flashie var like aktiv, så han fikk også løpe fra seg i skogen og ikke på asfalt. Oppskriften har fungert og hun er fri for både HD og AD!

Juli 18mnd. Litt mer voksen enn trollungen over.