Flashie sitt møte med kiropraktor behandling

4. januar 2013 ble min 6,5 år gamle field spaniel påkjørt. Han ble skremt av en annen hund som plutselig kom ut av en hage i mørket og gjorde et byks ut i veibanen. Dessverre for han kom det akkurat en bil i samme øyeblikk.  Flashie hylte og det var et under at han ikke ble drept.  Han måtte bæres hjem da han ikke klarte å gå, selv om ingenting virket brukket.  Han fikk seg en kraftig smell i hodet og bakparten, blødde fra sår ved øyet, var svært hoven rundt øyet og høyre bakfot ville han ikke tråkke på.

Han ble dopet ned hos veterinæren for røntgen. Merkelig nok var ingen ting brukket, men lårbeinet var trykket hardt opp i hofteskåla. Bekkenet er skjevt. (Han er tidligere røntgen ”fri” uten forkalkninger). De påfølgende dagene er han skikkelig tufs. Han halter på forfoten og bakfoten vil han ikke tråkke skikkelig på. Når han står har han ikke tyngde på bakfoten i det hele tatt.

Etter tips får vi nyss om at Marit Brevik er både veterinær og hundekiropraktor.  18. januar har Flashie sin første behandling. Jeg hadde grudd meg litt i forkant for behandlingen da jeg trodde denne behandlingen ville gjøre utrolig vondt og at jeg sikkert kom til å få en ”mannevond” hund etterpå. Men for en opptur!! Flashie nøt behandlingen selv om han innimellom viste at det gjorde litt vondt.  Øynene hans fortalte at behandlingen gjorde ham godt.  Flashie hadde låsninger fra hodet til ytterste haletupp!  Etterpå følger vi nøye de anbefalingene vi får med oppvarming, bruk av dekken i kaldt vær og nedtrapping. Massasje får han også for å hjelpe på den stive musklaturen.

For hver behandling blir han stadig bedre. Før ene behandlingen hadde jeg oppdaget at overarmen på motsatt side av den som fikk hardest medfart i påkjørselen ikke var god. Det viste seg at han da hadde fått skulderen ut av posisjon antakelig i forbindelse med ene hundekompisen noen dager før. Den ble bra med den gang etter kiropraktorbehandlingen.

Fra å ha en slik start på året – ble han faktisk Dansk utstillings champion og CIB (internasjonsnal champion med bruksmeritt) i februar, ble prøve vinner på blodsporprøve i april og fikk 1.pr i lydighetsklasse 2 (med opprykk til LP kl. 3) i begynnelsen på juni.  Disse resultatene tviler jeg sterkt på om vi hadde oppnådd uten å ha fått kiropraktor behandlingen!  Hele kroppen hans er god og bevegelig og det er veldig greit å vite at han ikke har låsninger. Spesielt når han trenes i mange forskjellige grener som belaster kroppen på ulike måter.

I sommer lekte han med en annen hundekompis. Dessverre syntes ikke den andre hunden det var noe stas at Flashie tok ballen hans, så han fikk seg en omgang.  Han fikk seg noen små bitt rundt omkring og også et overfladisk sår med hevelse i brystet. Flashie viste tydelig at dette var kjempevondt. Nok en gang tok vi kontakt med Marit hvor hun anbefalte laseren på ham. Han fikk en gjennomgang med kiropraktikk på bak kroppen og fikk laser på såret og hevelsen på brystet. Laser er jo en helt smertefri behandling, så det er heller ikke noe å bekymre seg for! Allerede dagen etter kunne jeg tilbakemelde til Marit at behandlingen virket og hevelsen gikk ned.

Siden den gang har han også klart å oppnå Svensk og Nordisk utstillingschampionat og vi er i full gang med å trene LP kl. 3 programmet!  Det er godt å ha en frisk, god og bevegelig hund!  Og kiropraktor- og laserbehandling kan anbefales på det varmeste!!

Aina Sunde Dahl og Flashie Field spaniel, september 2013