Svensk og nordisk utstillingschampion

Et innfall av reiselyst

Når man sitter på en solseng i bortimot 40 varmegrader og nyter roen, så dukker det opp litt av hvert.  SMS’ene gikk frem og tilbake til Bente Duckett i hjemme i Norge som passet min firbente. En melding fra meg – ”hva med Visby i august?” Og svar rett etter  ”Ja den tar vi!” Det ble innledningen til hurtig påmelding for å komme med på utstillingen på Gotland.

Lange kjøreturer har vi hatt en del av, så hvorfor ikke ta en tur til Gotland. Våre svenske venner sa det var en flott øy og det pleier å være fint vær på denne tiden. Mer trenger vi jo ikke..

Vi bor jo ikke akkurat i verdens navle. Så turen startet en time over midnatt, slik at vi kunne rekke ferjen Sandefjord-Strømstad om morgenen. Hundene våre sover godt som bare det når de kjører bil, og de er veldig enkle å ha med på tur.

Kjøreturen gjennom Sverige gikk greit. Ispedd stopp på rasteplass og noen dyrebutikker som lå langs veien. Vi hadde god tid, så da vi var fremme til havna fikk vi luftet hundene og sovet en god time også. Rett over midnatt ankom vi motellet vi hadde bestilt rom hos. Greit plassert der hvert rom hadde utgang til det fri.  Det var tydelig en populær plass å overnatte med hunder. Utsikten var det heller ikke noe å si på med flott solnedgang i havet.

Fredagen hadde vi fri til å nyte litt av Gotland. Hundene ble luftet godt om morgenen, og vi fikk oss en formiddag i gamle Visby.  Utrolig koselig by med mye kultur. Vel verd å rusle rundt i og ta bilder! Veldig flott med den gamle bymuren rundt gamlebyen. Etter å ha handlet inn litt mat, kjørte vi tilbake for å hente hundene. (Sverige er veldig strenge på at hunder ikke har lov å være mer enn 3t i bur i stillestående bil).  Deretter dro vi nordover på øyen for å ta ferjen over til Fårø, som er kjent for sine steinformasjoner på strendene. Her fikk vi tatt hundene med ut og fikk tatt masse herlige bilder. Flott plass for å gå tur med hundene. Til slutt ble det en hel dag med sightseeing og morsomme stopp for å ta bilder av hundene.

Lørdagen var det vår første offisielle svenske utstilling i regi av Gotlands Kennel klubb. Utstillingsområdet lå fantastisk til en 5min kjøring sør for Visby. Her var det store åpne gressplener med skog rundt.  Stor god parkering med plass til alle. Ringene var store og folkene like blide som sola på himmelen. Vi slo oss ned ved vår ring og der ble vi faktisk værende hele dagen. Snakk om å føle seg velkommen! De andre utstillerne kom og snakket med oss, og vi stiftet bekjentskap med forskjellige nye raser for oss i løpet av dagen.  Spenningen var ganske stor for oss da vi entret ringen.  Dommer var Olga Grin. Og gjett om vi ble glade! Min Flashie (Winterbourne White Lightning) fikk Cert, Cacib og BIR, og ble dermed svensk utstillings og nordisk utstillingschampion. Bente sin Molly (Winterbourne Spesial Design) fikk cert, cacib og BIM, og ble dermed svensk og CIB utstillingschampion. Vi kunne jo ikke ønske oss mer for denne turen!! Ettermiddagen ble tilbrakt ved grupperingen. Det var deltakende en enorm bredde i raser og jeg har aldri sett så store grupper. Det var utrolig flott å få se alle sammen!  Flashie ble ikke plassert i gruppen, men det var en opplevelse å få løpe i en så stor ring. Om kvelden fikk vi feiret med en god middag i gamlebyen!

Søndagen stakk vi innom utstillingen igjen og Flashie fikk med seg nok et Cacib og BIR. Vi ville ikke få med oss grupperingen denne dagen, så vi forlot utstillingen da vi var ferdige og tok hundene med på tur i gamle Visby og parken rundt. Lunch ble det også. Herlig å sitte på uterestaurant med hundene liggende ved våre føtter. Alt virker så enkelt med hund i Sverige!

Hjemturen startet på ettermiddagen og det ble mye kjøring hjemover. Hundene var slitne og sov som bare det.  Og fornøyde var vi alle sammen. Vi fikk oss en god pause neste formiddag på en rasteplass ved et vann. Hundene fikk bade og leke til stor fornøyelse for noen tyske turister. De fikk noen bilder av hunder som hoppet i vannet og svømte om kapp! En kjempefin avslutning på en fantastisk tur! Og til dere som ikke har vært på Gotland: den øya er vel verd et besøk både med hunder og unger!!