BLODSPOR

Melshei, 11.august 2010

Melshei. Gjenngrodd hogstfelt, ca. 2km spor. Avsluttes i skog. Varmt vært med fuktig bakke. 24t.
I dag fokuserte vi på skikkelig start og det gikk fint. Markerer alle sårleier bra. Finskevinkelen er lagt under ene høgspentmasta. Bruker litt tid og runder, men jobber meget i herdig hele tiden. Går over ur og balanserer på liggende stammer uten problem. Gikk også god tur med sporlina i hånda for å øve han på å gå et stykke før sporstart. Han girer seg godt opp når sporlina kommer frem. Men holder fokus og er klart på start. Dette er vel det beste sporet han noen sinne har gått! Planen er nå å ta en finskevinkel som eget moment og stoppe treningen der før Finland. Denne dagen var det også trening på skytebanen, så vi fikk flere skudd før start.

Hogstad 9.august

Etter 3 ukers ferie er det på tide å gjenoppta treningen. Hogstad, fint vær, ca. 1,5km 23t.
Tar an sporet greit (kan bli enda bedre) og markerer bra alle sårleier. I finskevinkelen blir han utrolig gira av å ha tap og jobber iherdig for å komme inn på sporet. Viser at han har hatt godt av en pause.

Sunde i Kvinnherad Juli 2010

I hardtrening på finskespor: med svamp og 6m line.


Ene sporet var på vei til Husnes i hogstfeltet. Gikk som det suste i hele sporet, uten problem.


Andre spor var i fjellsiden etter passert Husnes på vei mot Rosendal. Terreng hogstfelt, meget tett skog med mye hjortetråkk, åpen skog, myr/mose i skog. Sporet ble lagt i striregn og var meget vanskelig å gå igjennom skogen.
24t. Flashie startet greit, men kom i tett skog og gjentatte ganger markerte han ville nedover en bekk (hvor sporet IKKE gikk). Satte han på fra start på ny, og holdt i lina der han ville gå ned til bekken. Han ble så frustrert at ha satte seg rett ned og og ville i gå. Etter et par minutter kom vi igang igjen, og da fullførte han sporet meget bra.  Sårleie markeringen går bra. Bruker klikker i de.

Flashie ved sporslutt

Stavtjørn, 06.06.2010

Underlag: myr, tørr lyng, skogholt med bjørk, tørr myr, våt myr med myrhull, flere bekker, tørr lyng, fjell og grus. Mesteparten i åpent terreng. Beiteområde for sau.
Vær: sol og varmt 18gr
13t. Lengde ca. 1,5km
3 sårleier, 1 vinkel i avhopp, 1 finske-vinkel, 1 avhopp rett strekk
Startet sikkert på sporet. Veldig gira før start, men roer seg straks ned og jobber intenst med sporingen. Nydelig markering i 1.sårleie. Avhopp i vinkel uten problem. Nytt sårleie med markering. Vil gjerne gå litt fort videre etter markering, så jeg holdt igjen for å få lengre opphold og godbit kast. Finske vinkel utredes selvstendig, men han kan bli mer effektiv i søket. Vinkel fra myr til tørr lyng går forbi 10m, men snur straks og tar vinkelen på tilbakeveien. Sjekker noe harelukt i skogholtet, men jobber seg ned i sporet igjen. Myrhullene forseres uten problem. Hopper på de tuene sporet går. Roter litt i sporet ved bratt oppoverbakke til rastestein. Går fjellparten uten problem. Markerer slutt - og er veldig fornøyd med seg selv :-)

Hogstad, 21.05.10

Hadde lagt et spor 17t kun for å ha markeringer i sårleie. ca. 200m med 3 sårleier og 1 avhopp i vinkel. Tørt varmt vær. Gult gress, blåbærlyng og tørre kvisthauger.
Hadde hatt en joggetur/løpetur i skogen på 2t rett før sporet. Fikk bra markering i 2 av 3 sårleier og fikk "klikket" og gitt godbit. Siste sårleie måtte jeg holde igjen i lina, slik at jeg fikk markering. Statser på å få markering til sporprøven i morgen. Var faktisk litt sliten etter sporet, så i dette varme været fikk han kjørt seg litt med en så lang løpetur i forkant.

Sunde, Kvinnherad 15.05.10

Hadde lagt et langt spor fra kaien og oppover neset.
Varierende terreng:
Start i myr, rett over i lyng, fulgte hjortetråkk et stykke, ut i veldig tett granskog, ut i åpent terreng med lyng/små trær - delvis tett kratt, gammel "sti" med gult gress og tørket ormegress, vinkel fra stien og ut i kratt, åpen terreng, barnål dekke med tett skog, mose bunn, barnåldekke, over bekk, gress, blåbærlyng.
Langt spor ca. 1,5km ca. 19t. Tørt vær med sol.
Flashie går selvstendig hele sporet. Går vinkler og avhopp veldig bra. Går ca. 10m for langt på stien, men går straks tilbake og følger vinkelen ut i krattet.  Mye varierende dekke. Var ganske sliten i slutten, noe som muligens også skyldes andre hunder i huset og lite søvn. Jobber målbevisst og rolig.
Må trene mer på markering av sårleier. Disse var for liten markering i forhold til det jeg tror de forlanger i Finland. Ikke lagt "finske-avhopp" i dette sporet.