NM i Blodspor 2002 - Sokna, Ringerike 23.06.02

Etter en 1.premie m/HP den 14.april i år bestemte jeg meg for at Shanty skulle meldes på til NM.  Shanty har blitt en jevnt bra sporhund de siste årene. Så skulle jeg gjerne ha vist andre hundefolk at Field Spaniels faktisk er veldig gode brukshunder. (Det er vel noe som sitter igjen etter at jeg fikk høre fra en dommer på en vanlig blodsporprøve at ”den der hunden kan nok ikke være noe bra, -den er jo så blank og fin i pelsen at den hører mer hjemme i sofakroken”).

 

Jeg fikk med meg min treningsvenninne og hennes 3 golden retriever hanner. Så fredag 21.juni kjørte vi av sted med retning Sokna, som ligger ca. 1t kjøring nordvest for Oslo. Vi hadde derimot 8t kjøring foran oss + hundelufting underveis.

 

Det er alltid spennende å kjøre med en bil og ha 4 hunder som skal gå spor. Denne gang ble spor-områdene  delt inn i 10. Hele arrangementet  bar preg av godt gjennomtenkt arrangement og det ble presisert at her er det ingen hast. Du som hundefører bestemmer!!

 

Vi hadde med oss telt som vi slo opp i skogen, et sted hvor vi fikk anbefalt. Her hadde vi det fredelig og godt. Bakken var svært tørr og vi skulle gjerne ha hatt litt regn.  Ca. kl. 02.30 startet regnet og ikke så lenge etter kom et lite (heldigvis) tordenskrall. Ikke bare bare med 4 hunder og to voksne i et lite telt!!  Shanty liker ikke tordenvær noe særlig så hun havnet oppi soveposen min. Der sovnet hun straks og jeg tenkte med meg selv at nå får hun jammen gå bra i morgen etter denne særbehandlingen.  Jeg var redd for at tordenværet skulle ødelegge hele turen, men det ble bare med det ene skrallet.

 

På spordagen hadde vi korte regnbyger innimellom stekende sol. Forholdene var så absolutt gode!

 

Totalt ble det 45 startende hunder, fordelt på 1 field spaniel, 10 engelsk springer spaniel,  8 labradorer, 3 flatcoated retriever, 3 golden retriever, 2 nova scotia duck tolling retriever, 2 bayersk viltsporhunder, 1 welsh corgi pembroke,  5 strihåret dachs, 7 langhåret dachs, 1 korthåret dachs, 1 langhåret dvergdachs og 1 korthåret dvergdachs.

 

5 tidligere NM-vinnere deltok i år.

 

Sporene var gode og lange (minst 600m) og de var lagt i mer eller mindre likt terreng for alle ekvipasjene. Vår dommer het Marvin Røstadli fra Trondheim. En meget behagelig dommer å gå for.

Shanty snuste seg frem i terrenget, og for en gangs skyld markerte hun klart og tydelig sårleie på en konkurranse. Dette hadde vi trent på mye de siste ukene og nå kunne jeg se resultatet!  Vi kom til sporslutt etter ca. 20-25min. Her var det en stolt Field Spaniel som bar rådyrskanken tilbake til bilen!

   

Shanty ble belønnet med at hun fikk gnage på rådyrfoten hun fant!

Gjett om hun var stolt over å vise de 3 golden guttene hva hun hadde funnet!

 

 

Etter at alt var over og vi omsider fikk bedømmingen havnet Shanty på 10.plass med 1.premie og HP.

Hipp hurra så glade vi ble!!

 

Det var bare de med 1.premie m/HP som ble rangert.

Det ble delt ut følgende premiering:

14        x          0.premie

2          x          3.premie

3          x          2.premie

14        x          1.premie

12        x          1.premie med HP

 

I tillegg ble det delt ut premie fra Norges Jeger og Fiskeforening til de 3 beste dobbel-championene og Shanty fikk en av dem.

   

Jovisst er Field Spanielen en dugelig hund!!!

 

Av spanielrasene var det bare to springere som kom høyere enn oss, på henholdsvis 8. og 9. plass.

   

De tre beste:


NR 2                                       NR. 1                                 NR. 3

Labrador                                  Langhåret Dachshund         Flatcoated NVCH NM1996                                   NVCh                               NVCh

Tsurumi’s Alexsandra Tara        Siwollda’s Indiana Jones     Buck-Owens