NUCh NVCh NV-98 Solotown Squawker

Til minne om min beste Shanty

24.04.94 – 28.08.06

 

Den 7.september 1994 kom du med flyet fra England og siden den gang har du fulgt meg overalt. Vi startet straks på valpekurs og fant oss mange nye venner der. I skogen hadde vi mellom 15-20 hunder som du nesten daglig lekte med i mange år. Du var en livlig valp og jeg var lykkelig den dagen vi entret Norske Redningshunder i en alder av 6mnd. Da hadde vi i alle fall funnet noe som trøttet deg ut litt. Du var full av lærelyst og elsket å bruke nesen. Dessverre fikk du C på hoftene, det har aldri plaget deg, men det satte en stopper for din karriere som redningshund. Vi var likevel med på flere treningssamlinger og var så heldig å få noen av Norges beste instruktører. Lydighet trente vi alltid og du klatret snart opp i kl. 3. En stund gikk vi litt lei lydigheten og satset for fullt på blodspor siden du ikke hadde tid til å ta med deg gjenstandene i sporet. Husker ennå på treningssamlingen da jeg fikk høre at du var verdens største skuespiller!! Dagen etter fikk jeg beskjed om å fortelle deg at nå skulle vi gå spor og plukke gjenstander! Det var det jeg gjorde med ord, og etter det ble vi enige at spor er kjempegøy. Du hadde sportalent og lykken var stor da vi fikk Viltspor-championatet og dommeren sa at nå var eieren endelig blitt like flink som hunden. Vi hadde mange trivelige turer og konkurranser sammen med dine golden-venner. Siste gang i juni , 12 år gammel, gikk du til 1.premie på blodspor.
På utstilling fikk du masse premier, men det var ting vi jobbet sammen om som betydde mest.

Det ble ingen valper på deg, men du har tatt deg godt av de små kaninungene som etter hvert har kommet til oss. De ble våte av den kjærlige omsorgen.

Kreften som du fikk 4,5år gammel satte en stopper for valpeplanene. Men dagen etter operasjonene var du i full vigør igjen. Til og med eliteprogrammet fikk vi lært oss. Vi flyttet og fikk nye treningsvenner. Schæferen Becky ble din beste venn. Du hadde en enorm evne til å omgås andre hunder, selv de som var utrygge selv. Du var alltid like vennlig.

Senere ble du ”tante” til cockeren Bixie som du med den største ro ville oppdra..

Alltid har du vært med meg, og det er tomt å ikke ha deg rundt meg lenger.

Shanty hadde flere cert, cacib og BIR på utstilling. I tillegg Dansk cert på utstilling.
Norsk viltspor champion
Norsk Vinner 1998
Apellmerket i LP. kl. 3, men trente senere inn LP elite
Flere 1.premier m/HP på blodspor. 2 ganger prøvens vinner.
Gått agility konkurranse og dansk lydighetsprøve kl. 2
3 ganger årets Field Spaniel i Norsk Spaniel klubb
1 x Årets Lydighetsspaniel i Norsk Spaniel klubb
Deltatt på NM i blodspor 3 ganger.

NVCh NUCh NV-98 Solotown Squawker nr. 10 på NM i blodspor for alle raser