Velkommen til Flashie's sider

INT NORD UCh NORD VCh Winterbourne White Lightning - Rasens første field spaniel med dobbel NORD tittel! Plassert med Very Highly commended på Crufts 2014 I 2013 oppnådde han følgende resultater: Dansk, Svensk og Nordisk Utstillingschampion, CIB og (har oppnådd CIE) tittel, prøvevinner på blodspor med 21 deltakere, 1.pr i LP kl. 2 og dermed opprykk til LP kl. 3!

Om Flashie

INT (CIB og CIE) NORD VCh NORD UCh Winterbourne White Lightning, alias Flashie, er en sort Field Spaniel. Han er født 14.08.06 i Sverige hos kennel Winterbourne og oppdretter Maria Köhlström.
Far: Winterbourne Snowshoe Thompson (Leverfarget) bor på Østlandet
Mor: Winterbourne Absolut Blackcurrant (Sort) bor i Sverige

Han er ca. 46cm høy i skulderhøyde og veier ca. 26kgfor øyeblikket. Eller som jeg sier 26kg ren muskelkraft. I tillegg er han proppfull av glede! Det er ikke få dommeren som har kommentert at han er så glad. Noen har til og med sagt at "slik har jeg aldri sett en Field spaniel - de skal jo være litt reserverte". Men Flashie er ren glede på fire bein.

Vi bor på Hommersåk i Sandnes Kommune, og ca. 25min til Stavanger. Her har vi gå avstand til sjø, vann, fjell og skog.
 
Flashie er min tredje hund og andre field spaniel. Han er en sosial og livlig hund som elsker å bli trent. Vår hovedinteresse er blodspor/vanlig bruksspor/felt og lydighet, med innslag av jakt-trening. Hadde fritiden strukket lengre, så hadde vi nok også vært innom andre grener også (agility/freestyle).

På spor har han virkelig vist at nesen er supergod, og ble i 2010 Nordisk Viltspor champion som verdens første field spaniel med den tittelen, da han ble prøvevinner i Finland. Han går også vanlige "menneske-spor" i tillegg til at han er godkjent ettersøkshund for skadeskutt vilt. Han har også blitt brukt som sporhund etter forsvunnet dverghamster i hagen. Det var faktisk ganske enkelt og gjorde at hamsteren fort kom tilbake der den hørte hjemme.
Av flere dommere har vi nå fått høre at de sjelden har sett en så arbeidsvillig og glad hund i sporet. Og ja - han logrer som bare det mens han sporer! Gleden har han tatt med seg inn i lydighetsringen også, og det er en fryd å gå med han.

Flashie har temmelig mye energi som han tar ut ute, og er derfor veldig rolig inne. Han går bra i sammen med andre hunder av begge kjønn. Han er også grei å ha løs på tur.

Ringleballen er hans beste belønning og det er mye han gjør for å få den. Trenger jeg å dempe han ned, så bruker vi godbit. 
Han er i hovedsak klikkertrent. Etter den erfaring jeg har gjort med Field spaniels så fungerer de supert med positiv trening. Jeg har ingen tro på å tvinge noen hunder til å gjøre ting. Flashie er en hund som gir det meste under trening. Han storkoser seg i slike sammenhenger. Jeg har vært svært bevisst å beholde den unike gleden han har inni seg.

Han er HD og AA fri, og øyelyst FRI. Øyelyst 14.09.08, 12.09.10, 10.09.11, 07.01.13 og 20.01.14  Pga. av 2 huggormbitt som han fikk da han var rundt 1 år gammel (med 1 mnd mellomrom) har han nå fått problemer med hjerteklaffene. Han vil derfor ikke delta på konkurranser og utstillinger mer. Hjertespesialisten har forsikret meg om at det IKKE er arvelig, og at han kan brukes i avl. Han er ellers frisk og rask.

Med tittelen NORD VCh og NORD UCh er han rasens første field med denne tittelen! I 2013 har han oppnådd å bli dansk, svensk og nordisk utstillingschampion, CIB (og klart kravet til CIE) som er det internasjonale utstillingschampionatet. Så har han også fått opprykk til lydighet kl. 3!

Resultater

Følgende meritter har han så langt:

Plassert som nr. 5 med Very Highly Commended diplom på Crufts 2014

Internasjonal Utstillings champion m/brukskrav (CIB)
Har også klart kravet til CIE som er Cacib i 3 forskjellige land.

Nordisk Utstillings champion

Svensk Utstillings champion (Ekte SUCh  dvs. med brukskrav)

Dansk Utstillings champion

Norsk Utstillings champion

Norsk,  Svensk og Finsk viltspor champion = Nordisk Viltspor Champion (som rasens første hund i verden som innehar denne tittel)

Godkjent ettersøkshund for skadeskutt vilt

Godkjent Jaktanleggsprøve

Jaktprøve premiert del 1 Vann

Flere 1.premie med HP på blodspor og Prøvevinner i Finland


1.premie og sølvmerket i Lydighet klasse 1.
1.premie og gullmerket i Lydighet klasse 2. Opprykk til LP kl. 3.

Godkjent spor kl. D  (NBF program)